Kezdd meg karriered a Frissdiplomással!
Hasznos tartalmak, melyek segítenek elindulni karrierutadon.
Gondolkodj időben, ha karrierépítésről van szó!
Munkaadók bemutatkozói és Neked szóló ajánlatai.
Mérd fel a gyakornokok és pályakezdők számára elérhető lehetőségeket!
Több száz gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló állásajánlat.
Previous
Next
Kezdd meg karriered a Frissdiplomással!
Hasznos tartalmak, melyek segítenek elindulni karrierutadon.
Gondolkodj időben, ha karrierépítésről van szó!
Munkaadók bemutatkozói és Neked szóló ajánlatai.
Mérd fel a gyakornokok és pályakezdők számára elérhető lehetőségeket!
Több száz gyakornokoknak és pályakezdőknek szóló állásajánlat.
Previous
Next

Mit találsz az oldalon?

Szakemberek útmutatása gyakornokoknak és pályakezdőknek

Az első lépés a tudatos karrierépítéshez.

Ismerd meg a munkáltatókat – bemutatkoznak a cégek!

Gyakornoki és pályakezdő lehetőségek egyetemistáknak és friss diplomásoknak.

Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra, és értesülj elsőként az aktuális témákról!

Interjúk

Szakemberek útmutatása gyakornokoknak és pályakezdőknek​

LP-FB-kep2-1400x624-1.png

Hogyan ismerd fel a hozzád illő munkahelyet?
– a LegGett&Platt vendégcikke

Van, aki nagyon aktívan keres, és van, aki megvárja, míg megszólítják. Az internet tele van jobbnál jobb CV-író és interjú-tippekkel és trükkökkel, és aki kicsit is ügyes, elkél a piacon.

Nagyon hamar ki fog derülni, hogy a dolog lényeges része nem ez. Mert az életünk nagyobbik része a munkahelyen telik. Ez lehet értékes, izgalmas, minőségi idő! Van, hogy néha elfáradunk vagy stresszelünk, lehet a dolgunknak „favágás” része is… De tényleg csak a pénz miatt fogsz dolgozni?

bosch

„A Boschnál már gyakornokként elkezdheted építeni a karriered” – Interjú Tóth Leventével, a Bosch hatvani telephelyének adatelemzőjével.

Milyen lehetőségek várnak a gyakornokokra és a pályakezdőkre a Boschnál? Miért jó itt dolgozni és mire számíthat az, aki náluk vág bele a szakmai tapasztalatgyűjtésbe? Interjú Tóth Leventével, a Bosch hatvani telephelyének adatelemzőjével. 

Ha űrt érzel a karrieredben, gyere el!

Gondolkodj időben, és kezdd meg karriered építését a JOBVERSE Állásbörzén!

Regisztrálj ingyenesen, és vegyél részt március 1-2-án Budapesten, a BOK „A” rendezvénycsarnokban!

Cikkek

Az első lépés a tudatos karrierépítéshez

cikk_foto-1400x800-1.png

SCHOTT nemzetközi diplomás program

Ezek a tulajdonságok jellemzik a SCHOTT-ot, a speciális üvegen alapuló high-tech anyagok gyártóját. Cégük 33 országban van jelen, és magasan képzett partnere a high-tech iparágaknak: egészségügy, háztartási eszközök, fogyasztói elektronika, félvezetők és adatkommunikáció, optika, ipar és energia, autóipar, csillagászat és repülőgépipar…

karrierutak.png

Milyen karrierút vár rád?

A karrierút definíciója Bakacsi Gyula szavaival élve „egy munkavállaló által az adott szervezetnél egymás után betölthető pozíciók lehetséges és logikus sorozata”.

Sokáig ennek egzakt kommunikációjára nem volt igény, viszont az Y és Z generáció megjelenése a munkaerőpiacon egyre inkább tematizálta az igényét annak, hogy a cégek rendelkezzenek ilyenekkel, és vázolják is őket.

0214_keresed_az_igazit.jpg

Így hozhatsz valóban jó döntéseket karrieredben

„Mi leszel, ha nagy leszel?” „Miből fogsz megélni?” Utoljára érettségi vagy diplomaosztó után hallottad ezeket a kérdéseket? Pedig a későbbiekben is érdemes néha elgondolkoznod azon, jó helyen vagy-e. Munkahelyet váltanál, de nem látsz más alternatívát? Esetleg pályakezdőként dilemma számodra, hol helyezkedj el? Ez a cikk segít átgondolni azokat a szempontokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy jó döntést hozz a karrieredben, és megtaláld, mi az, ami igazán motivál!

munkahelyvalasztas2-1400x800-1.jpeg

Kiszemeltél egy munkahelyet? Így járj utána, milyen is ott dolgozni!

Amikor elkezdünk munkahelyet keresni, előfordulhat, hogy úgy érezzük, fogalmunk sincs, milyen vállalat passzolna hozzánk igazán. Mi rejlik a legtöbbször egy kaptafára felhúzható álláshirdetések mögött, és mégis hogyan tudjuk kideríteni, milyen is egy adott munkahelyen dolgozni? Cikkünkben olyan tippeket igyekszünk adni, melyekkel a felszínes megismerésnél egy kicsivel mélyebbre áshattok, amikor (új) munkahelyet kerestek…

karriertervezes1-1400x800-1.jpeg

5 lépés, mellyel közelebb kerülhetsz karriercéljaidhoz

Úgy érzed, elakadtál a karriered tervezése során, nem találod a helyed vagy épp több minden is érdekel, de nem tudod pontosan, melyik irány mellett kötelezd el magad? Pályakezdőként, illetve frissdiplomásként a karrierünk tervezése egy központi kérdés, melyhez nem mindig vannak a kezünkben a megfelelő eszközök. Cikkünkben egy olyan öt lépéses gyakorlatot mutatunk be, melyet a karriertanácsadók, coachok is alkalmaznak, ha a karrierünkkel kapcsolatos kérdések kerülnek elő. Végy egy tollat és egy papírt és vágjunk is bele!

cv.png

Mit írj az önéletrajzodba, ha nincs tapasztalatod?

Kötelező szakmai gyakorlatra szeretnél jelentkezni, vagy már megvan a diplomád, de úgy érzed, nincs mit beleírnod a cv-dbe? Most megválaszoljuk a kérdéseidet!

Csak egy önéletrajzra van szükségem?

Nem. A megpályázott állások típusától függően több CV-re lesz szükséged, annak megfelelően, hogy az adott pozícióhoz milyen képességeid, ismereteid relevánsak. A felesleges információk csak elbizonytalanítják a HR-est, hogy Te vagy-e a megfelelő jelölt.

berigeny.png

Reális bérigény friss diplomásként – de hogyan?

A friss diplomás pályakezdők, fiatal munkavállalók gyakran megkapják azt a kritikát, hogy irreális a bérigényük, különösen a kezdőfizetést illetően. Információ hiányában azonban a reális bérigény kialakítása korántsem magától értetődő dolog. Ha te is szembesültél már ezzel a nehézséggel, és szeretnél felkészülni a témában, olvass tovább!

balluff (1)

A Balluff a jövő fejlesztőmérnökeinek is utat mutat

Míg az önvezető autók fejlesztése az autóipar főszereplői számára az egyik legfőbb cél, addig Magyarországon a laikusok számára ez egyelőre science fiction-nek tűnik. Azonban mindez február 11-én valósággá válhatott az 14. RobonAUTon. Az autonóm robotok versenyén a BME hallgatói mérhették össze tudásukat. Kiemelt szponzorként pedig immár hatodszor a Balluff is jelen volt az eseményen.

VIDEÓK

Ismerd meg a munkáltatókat – bemutatkoznak a cégek!

Videó lejátszása

Szeretnél még több vállalatot megismerni? Regisztrálj a frissdiplomas.hu-ra!

KIEMELT MUNKAADÓ

Ezekre az állásokra már MA tudsz jelentkezni!